Bu içerikte, doktorların şiddetli astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ataklarını tedavi etmek için yeni bir yöntemi övdüğü belirtilmektedir. Bu yöntem son 50 yılın ilk büyük buluşu olarak kabul edilmekte ve hastalar için potansiyel bir “oyun değiştirici” olarak nitelendirilmektedir. Yapılan bir denemede, hastalara bir enjeksiyonun, mevcut tedavi olan steroid tabletlerden daha etkili olduğu ve ilave tedavi ihtiyacını %30 oranında azalttığı gözlemlenmiştir. Sonuçlar, Lancet Respiratory Medicine dergisinde yayımlanmış olup, dünya genelinde milyonlarca astım ve KOAH hastası için dönüştürücü olabilir.
Benralizumab adlı bir monoklonal antikorun, akciğer iltihabını azaltmak amacıyla belirli beyaz kan hücreleri olan eozinofillere hedeflendiği belirtilmektedir. Bu madde şiddetli astım için düşük dozda tekrarlayan bir tedavi olarak kullanılmaktadır, ancak deneme, bir yüksek tek dozun bir atak sırasında enjekte edilmesi durumunda çok etkili olabileceğini göstermiştir. Araştırmanın baş yazarı Profesör Mona Bafadhel, bu yaklaşımın astım ve KOAH hastaları için bir oyun değiştirici olabileceğini belirtmiş ve mevcut tedavi seçeneklerinin son 50 yıl boyunca değişmediğini vurgulamıştır.
Araştırmaya göre, steroidlerin ciddi yan etkilere neden olabileceği, bu nedenle benralizumab tedavisine geçişin büyük faydalar sağlayabileceği ifade edilmektedir. Benralizumab enjeksiyonunun, hastalar için daha az GP veya hastane ziyareti gerektirdiği ve yeni rejimde yaşam kalitesinin arttığı da belirtilmektedir. Ayrıca, benralizumabun evde veya bir GP pratiğinde de güvenli bir şekilde uygulanabileceği ifade edilmektedir.
Sonuç olarak, bu araştırma astım ve KOAH tedavisi için umut vaat eden bir gelişme olabilirken, akciğer sağlığı araştırmalarının ne kadar yetersiz fonlandığını göstermesi açısından endişe verici olduğu vurgulanmaktadır.
[ad 1]
Kaynak: www.theguardian.com
Yorumlar kapalı.